Давид волонтерить навіть попри травму - випадково впав з ліжка і через те, навіть, робив перерву на кілька тижнів.

8-річний Давид Понуляк із Запоріжжя вже волонтерить - возить тканину на білизну, тягає гуманітарну допомогу, розносить пораненим гостинці та розважає їх піснями та віршами. У планах на майбутнє у хлопчика стати президентом України, йдеться в ТСН.

8-річний волонтер

"Я відвожу штани і труси, щоб хлопці могли захищати нашу країну", - каже дитина.

Торби, які тягає Давид до госпіталю, нелегкі, але в нього місія, хоча йому і вісім, але ж вже волонтер. Давид переконує, що найважче - це доставка гуманітарних вантажів. “Витримувати всі ці їзди… І ти їздиш, їздиш, і тобі стає дуже спекотно, і ти не можеш вже витримати”, - переконує малий волонтер.

Популярні статті зараз

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Показати ще

Давид волонтерить навіть попри травму - випадково впав з ліжка і через те, навіть, робив перерву на кілька тижнів. Але вже роздає подаруночки і мріє, як колись у всіх все буде, бо він постарається. “Я мрію бути президентом цієї країни і забезпечити все, що потрібно”, - каже Давид.

Давид по госпіталях ходить від перших днів повномасштабного вторгнення, бо мама теж волонтерка. Не має жодних упереджень, що начебто дітям не можна розповідати про війну, або бачити поранених. “Діти повинні бачити все, що відбувається і коли заходить до чоловік кремезних з бородами, це є така терапія від дітей. Обов'язково це повинно бути”, - переконує мама Давида Олена.

Давид щоразу хвилюється і соромиться, коли співає для військових. А ще він інструктує бійців, що краще робити з гостинцями і нагадує, що робити з ворогами. "Раз стусан, два стусан, вороги тікайте. Гей, москалику, тремтіть, з України геть біжить", - каже хлопчик.

Волонтерській діяльності заважає школа, але Давид впевнений, що вчитися треба, раз вже вирішив стати президентом. Планує, що зробить, коли стане зрозуміло, що Україна перемогла. "Взагалі я хочу трохи відпочити від війни, а буду потім думати, може на море поїду", - розмірковує малюк.