На тлі заяви Президента України Володимира Зеленського почалися обговорення нової хвилі мобілізації, адже цього потребує військо. Однак не кожен перебуватиме "на нулі", а займатиметься тією справою, яку він знає.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

За словами Братчука, не варто побоюватися розмов про нову мобілізацію, адже вона в Україні не припинялася з 24 лютого 2022 року.

"У нас мобілізація не часткова, не поетапна, а повна. Тобто всі мають служити чи допомагати Збройним Силам. Немає третіх варіантів, війна стосується всіх", - сказав речник УГА.

Також він зазначив, що питання щодо повної заміни працівників ТЦК потрібно дещо доповнити. Фахівці, які не замішані в корупційних схемах і мають великий досвід, повинні залишитися та навчити нових працівників якісно виконувати роботу.

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

"Мають працювати ветерани чи воїни, які втратили кінцівки на полі бою - це дуже гарне рішення, бо вони, як ніхто інший, знають потреби мобілізаційного ресурсу, але всіх фахівців на місцях звільняти не треба. Якщо нові керівники в ТЦК приходять з метою навести" порядок, то ці зрушення безумовно будуть. Заміна людей має бути, щоб змінити систему", - додав Братчук.

Кого мають закликати насамперед

Військовослужбовці, які серйозно травмувалися в бою (наприклад, втратили кінцівки), можуть виявитися обмежено придатними і далі виконувати завдання в частині. Існують також особи в тилу, які мають право на відстрочку за законом, але фактично беруть участь у бойових діях, замінюючи травмованих на фронті.

Нагадаємо, що незважаючи на те, що військовий стан та загальна мобілізація в Україні тривають уже другий рік, серед українців залишаються популярними багато міфів про заклик на військову службу, більше — з'являються нові.