На розгляді Верховної Ради знаходиться законопроект за номером №10027, спрямований на надання земельних ділянок із державної та муніципальної власності. Основною метою цього закону є безкоштовне виділення землі громадянам України, які активно захищали свою Батьківщину, з особливим акцентом на тих, хто бере участь у цій роботі з 2014 року.

Відповідну новину розмістили на сайті «today»

Відповідно до цього законопроекту, ветеранам буде виділено земельні ділянки з державного та муніципального резерву, що дозволить їм реалізувати гарантоване державою право на отримання приватної землі. Це положення поширюється як на живих ветеранів російсько-українського конфлікту, так і на сім'ї загиблих захисників.

Мета законопроекту – полегшити процес надання землі учасникам бойових дій та сім'ям загиблих захисників України, надавши їм право оформити всю необхідну документацію та отримати землю у власність навіть під час воєнного стану, що на даний момент заборонено чинним законодавством. Виділені земельні ділянки призначені ведення особистого селянського господарства.

Законопроект спрямований на підтримку та повагу тих, хто пожертвував собою та зробив свій внесок у захист України, забезпечивши їм доступ до землі для сільськогосподарського використання.

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Показати ще

Нагадаємо, сильна ляпас від Польщі: тепер на Україну чекають довгострокові заборони. Дружбі кінець?

Раніше «Акценти» повідомляли, що комуналка взимку вдвічі дешевша: українці можуть добре заощадити

Як повідомляли «Акценти», в Україні відбувається різка зміна цін на картоплю: коли варто робити запаси на зиму