У 2023 році Україна пройшла три етапи індексації пенсій, в результаті яких пенсії підвищилися більш ніж 10,5 млн. громадян. Процес індексації розпочався 1 березня з підвищення на 19,7% пенсіонерів, які раніше не індексувалися, особливо тих, хто отримував пенсії з часів СРСР, і реальна величина їх пенсій була відносно низькою.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «progroshi»

Другий етап індексації відбувся 1 квітня, а підвищені виплати відбилися у червні. Третій та заключний етап індексації пройшов 1 липня. У середньому пенсіонери отримали збільшення від 400 до 700 гривень, причому точний відсоток збільшення варіювався залежно від початкового розміру пенсії. Ті, у кого були вищі пенсії, отримували вищий відсоток доплати.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

У липні нова хвиля індексації торкнулася окремих професій, у тому числі державних службовців, науковців та працівників органів місцевого самоврядування. Близько 600 000 працюючих українських пенсіонерів потрапили під цю категорію, і їхня допомога була збільшена на 19,7% від початкового розміру пенсії.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео.

Проте є певні категорії пенсіонерів, які не отримали збільшення до пенсії у процесі індексації у 2023 році. Сюди входять працюючі пенсіонери з недостатньо низьким страховим стажем та пенсіями до 2100 гривень, колишні співробітники органів прокуратури, пенсіонери, які отримують пенсію вище за граничний розрахунковий розмір (20 930 гривень), а також пенсіонери, які отримують щомісячну довічну допомогу, наприклад, судді.