В Україні очікується підвищення цін на продукти у зв'язку із поверненням оподаткування реалізації пального на довоєнний рівень. Генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль зробив такий прогноз в інтерв'ю.

Дану інформацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Незважаючи на наявність запасів у аграріїв, пального буде замало на весь сезон. Коваль зазначив, що врожай збиратиметься вже після збільшення цін на пальне. Однак він запевнив українців, що не варто турбуватися про різке подорожчання. Ціни підвищуватимуться плавно в липні та восени. Коваль також зазначив, що зараз спостерігається інфляція на сільськогосподарську продукцію, включаючи овочі, ягоди, фрукти та баштанні культури.

Продукты питания. Фото: скриншот YouTube

"Буде незначне, плавне подорожчання до осені. Ніхто не очікує стрибкоподібного зростання цін, бо є запаси пального, є інші фактори, наприклад ціна на нафту, нафтопродукти на світових ринках. Сьогодні є такий незначний тренд плавного падіння, тому це також визначатиме ціни на продукти", - наголосив експерт.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Стало відомо, що після повернення оподаткування реалізації пального в Україні вартість бензину на АЗС вже зросла на 2-5 гривень за літр. Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль пояснив, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягав на поверненні оподаткування пального на рівень до війни.