Здійснити перевірку лічильників води, газу, електроенергії та тепла потрібно у тримісячний термін після закінчення опалювального сезону.

Протягом трьох місяців після закінчення опалювального сезону, тобто до середини липня, українці зобов'язані здійснити перевірку лічильників води, газу, електроенергії та теплолічильників. Про це йдеться у постанові Кабміну від 7 квітня, яка набула чинності майже через два місяці – 4 червня.

Згідно з документом, перевірку необхідно провести на всій території України, окрім окупованих населених пунктів, територій, де ведуться бойові дії або можливі бойові дії.

Счетчик для разных временных зон. Фото: скриншот YouTube-видео.

"Повірку лічильників води, газу, електроенергії та теплолічильників потрібно провести протягом трьох місяців після закінчення опалювального періоду. Якщо не провести перевірку, то постачальники послуг нараховуватимуть плату за нормативами, а не за фактичним споживанням", – повідомив засновник ГО "Союз споживачів комунальних". послуг" Олег Попенко.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Показати ще

Нагадаємо, що повірки лічильників в Україні були зупинені на весь час дії військового стану, а також протягом трьох місяців після його завершення у квітні 2022 року.

Додамо, перевірка включає перевірку та маркування та/або видачу документа про повірку засобу вимірювальної техніки, які встановлюють і підтверджують, що лічильник відповідає встановленим вимогам.