Більшість внутрішніх переселенців мають намір повернутися до своїх місць проживання. У той же час перед багатьма постає проблема з працевлаштуванням. Адже багато підприємств на непідконтрольній території розбиті та просто пограбовані.

Проте уряд готовий запропонувати роботу для переселенців на територіях, які перейшли під контроль України. До якої роботи мають залучати ВПО, розповіла прес-служба Мінреінтеграції.

Переселенці залучатимуться до роботи в органах влади на територіях, що перейшли під контроль України. Про це йдеться в урядовій ухвалі «Про реалізацію експериментального проекту створення резерву працівників державних органів для роботи на територіях України».

Переселенці, біженці

Саме тому вже зараз влада має намір сформувати кадровий резерв для роботи на територіях, які перейшли під контроль України. Громадяни з-поміж переселенців, які відчувають у собі здібності та бажання до такої роботи, зможуть надати свої кандидатури на розгляд.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Для цього потрібно буде заповнити онлайн анкету, де вказати відомості про себе. Кандидатів, які надішлють анкети, розглядатиме Національне агентство України з питань державної служби (НАГС). Згодом фахівці НАГС перевірять профпридатність відібраних кандидатів.

Перевага при відборі на державну службу матимуть такі категорії громадян:

  • ветерани війни;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • особи, які раніше обіймали ці посади;
  • особи, які мають досвід роботи з реінтеграції територій.

З особами, які пройдуть попередній відбір та будуть визнані профпридатними для такої роботи, проведуть професійне навчання, щоб вони мали змогу одразу розпочати роботу, як тільки території перейдуть під контроль України.