Найбільша фінансова установа в Україні за кількістю клієнтів ПриватБанк поділилася з клієнтами про важливу зміну, націлену на їхню безпеку.

ПриватБанк став партнером кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай, яку проводять Національний банк України та Кіберполіція з середи, 3 травня.

Суть кампанії в тому, щоб покращити обізнаність громадян щодо основних правил безпеки під час здійснення безготівкових розрахунків, особливо в Інтернеті.

Вказується, що під час воєнного стану шахрайство з банківськими рахунками не зникло. Навпаки, зросли випадки кібершахрайства та кіберзлочинності.

За 2022 рік приблизно 86% випадків шахрайства з платежами сталися саме в мережі Інтернет, при цьому лише у 14% - через фізичні пристрої: у торгових мережах, банкоматах та пристроях самообслуговування.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Скандал в ПриватБанке. Фото: скриншот Youtube-видео

У ПриватБанку постійно проводять комплексну роботу щодо протидії шахрайству. Кожне звернення клієнтів щодо шахрайства допомагає відстежувати тренди та коригувати алгоритм дій.

Завдяки новій кампанії ПриватБанк, НБУ та Кіберполіція мають намір нагадати громадянам, особливо молоді як активним користувачам, важливі правила платіжної безпеки.

Вони мають намір якнайбільше українців ознайомити з правилами безпеки, підвищити обізнаність серед населення та продовжити формувати безпечну культуру поведінки у віртуальному просторі.

Також українцям нагадали основні правила, які збережуть ваші гроші на карті:

Необхідно тримати в секреті SMS-коди від банків та мобільних операторів, не розголошувати стороннім три цифри на звороті картки - CVV-код. Те саме стосується логінів та паролів від інтернет-банкінгу;

Перед тим як вводити дані банківської картки на якомусь інтернет-ресурсі, варто спершу перевірити URL-адресу. Відмінності можуть свідчити, що ви опинилися на фішинговому сайті.