У Росії відзначили посмертно чергового російського окупанта, що був ліквідований під час вторгнення РФ в Україну. Російські пропагандисти приписують "денацифікованому" загарбнику "подвиг": за версією пропаганди він загинув у "рукопашному бою", начебто перед тим забравши життя "до тридцяти військовослужбовців ЗСУ" та ліквідувавши аж сім одиниць бронетехніки.

Втім ще більше аніж вигадані "подвиги" шокує реакція матері ліквідованого 25-річного окупанта, відео з якою з'явилося у мережі. Отримуючи зірку героя РФ, росіянка заявила, що "його мрія збулася" і що її син ліквідований на території чужої держави був "не дарма".

Фрагмент з "церемонії нагородження" ліквідованого у жовтні на українській Харківщині Івана Кабанова опублікував зокрема речник Одеської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Братчук. "У неї сина вбили, а вона сподівається, що "сбілась мєчта і всё нє зря". Z - мерці", – лаконічно прокоментував дійство на відео Братчук.

На відео зафіксовано вручення матері 25-річного старшого лейтенанта армії РФ Івана Кабанова золотої зірки героя Росії, яке російський президент Володимир Путін посмертно присвоїв йому своїм указом від 17 лютого. У сюжеті пропагандистів щодо нагородження ліквідованого окупанта згадується про його "подвиг", про нього ж раніше писали й федеральні російські ЗМІ.

У Росії на повному серйозі переконують, що уродженець Магадану проїхав понад 10 тисяч км, щоб "захищати батьківщину" на українській Харківщині. Наприкінці жовтня, твердять у магаданській владі, Кабанов "відбив безліч атак", кілька годин утримував позиції загарбників, а далі - "вступив у рукопашний бій із супротивником". З властивою росіянам гігантоманією, у цьому "бою" Кабанову приписали "знищення до 30 військовослужбовців ЗСУ та виведення з ладу семи одиниць бойової техніки супротивника". Про це росЗМІ пишуть з посиланням на "офіційні дані".

Популярные статьи сейчас

Как сын закарпатского "лесного мафиози" Юрий Сойма "пилит" деньги на Ивано-Франковщине

Сергей Яковлев: мажора блоггера подозревают в смерти молодой девушки

Дарницкий военком Руслан Тригуб, который пьяным лазил и позорился, продолжает возглавлять ТЦК

Паша "Мерседес" заявил, что никуда не уйдут из Лавры, несмотря на приказ: "Мы не намерены..."

Показать еще

У цю маячню, схоже, вірить навіть мати ліквідованого загарбника. Вона вважає, що її 25-річний син все своє життя мріяв бути утилізованим за тисячі кілометрів від дому у безглуздій і безпричинній війні.

"Ванюша зі школи хотів стати військовим, він ним і став. І до кінця виконав свій обов'язок. Його мрія збулася", – видала росіянка. Те, що Кабанов опинився в Україні як окупант, його мати вважає "подвигом" і сподівається, що позбулася сина заради путінських амбіцій "не дарма".

"Є така фраза у фільмі хороша, "Є така професія – батьківщину захищати". Він прожив маленьке коротке життя. Звісно, я його дуже люблю, я дуже ним пишаюся, ми всі ним пишаємося... Звісно жодні нагороди не повернуть мені мою дитину, але я сподіваюся, що все не дарма", – вкотре підтвердила нездатність значної кількості населення РФ до емпатії навіть відносно власних дітей мати окупанта.