Міністру інфраструктури України Андрію Пивоварському у другому уряді Яценюка та його першому заступнику Спеціалізована антикорупційна прокуратура висунула підозру у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 мільйонів доларів США збитків.

22 лютого 2023 року детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурора САП повідомили про підозру цим ексчиновникам. Імена фігурантів САП не називає, але йдеться про Пивоварського та його заступника, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури.

За даними слідства, у липні 2015 року чиновники забезпечили ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний». При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України.

«Наказ було прийнято без належного економічного обґрунтування та всупереч зауваженням департаменту економіки та фінансів Мінінфраструктури та самої АМПУ», – зазначили у НАБУ.

За результатами експертизи, лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

Популярные статьи сейчас

Николай Томенко объяснил, что такое институт залога: "Индульгенция для ВИП-украинцев и обещание Зеленского"

Сергей Яковлев: мажора блоггера подозревают в смерти молодой девушки

Геннадий Вацак: любитель московских попов приобрел самый дорогой автомобиль во время войны

Андрей Лопушанский положил жизнь на ограбление страны: история депутатского успеха

Показать еще

Правоохоронці кваліфікували дії чиновників за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.